utorok 8. novembra 2016

Proteinová "takmer" štóla

Tento recept som nazvala proteinová "takmer" štóla, pretože síce vyzerá ako štóla, ale konzistenčne sa na štólu nepodobá. To však neznamená, že nechutí aj napriek tomu super :)

Suroviny:

3/4 hrnčeka mletých vločiek alebo ovsenej múky
1/4 hrnčeka proteinového prášku
4 PL kokosu
2 vajíčka
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL škorice
hrsť hrozienok
hrsť brusníc
4 sušené marhule
hrsť nahrubo nasekaných mandlí alebo vlašských orechov

Postup:

Všetky suroviny spolu vymiešame v miske najprv mixérom a nakoniec cesto domiesime rukou. Cesto bude dosť lepivé, takže si ruky namočte v studenej vode. Vytvarujeme z cesta menší bochníček v tvare bagety. Malý plech alebo formu na srnčí chrbát si vystelieme papierom na pečenie a dáme tam pripravený bochník. Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 25 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára