Suroviny:
2-3 stredne veľké cvikly
1 a 1/2 hrnčeka špaldovej múky
3-4 PL medu
100g horkej čokolády
1/2 hrnčeka kokosového oleja
3 vajíčka
1 prášok do pečiva
2 PL kakaa
hrsť hrozienok alebo brusníc
nahrubo nasekané vlašské orechy
Postup:
Cviklu si uvaríme do mäkka a po vychladnutí ju ošúpeme a rozmixujeme na pyré. Kokosový olej s horkou čokoládou si rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme prechladnúť. Vajíčka si vymiešame s medom, pridáme vlažnú čokoládu a premiešame mixérom. Postupne pridáme cviklové pyré a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Poriadne vymiešame. Nakoniec vmiešame hrozienka a nasekané orechy. Menší plech alebo tortovú formu si vymastíme kokosovým olejom a vysypeme strúhaným kokosom. Vylejeme cesto a pečieme pri 180°C cca 40 minút. Hotový koláč môžete potrieť džemom a poliať čokoládovou polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára