utorok 11. apríla 2017

Narodeninový šalát z karfiolu

Sme rodina baranov! Nehanbíme sa za to, ale hrdo sa k tomu hlásime a patrične to každoročne v apríly oslavujeme. Keďže nechceme na oslavách podávať stále rovnaký šalát, skúšame vždy nové a neokukané kombinácie. Na narodeninovú oslavu môjho drahého manžela prišiel rad na tento vynikajúci karfiolový šalát. 

Suroviny:

1 hlávka karfiolu
1 pór
10 dkg eidamu
1/2 konzervy kukurice
5 PL grécky jogurt
2 PL med
2 PL dijónska horčica
olivový olej
soľ
korenie


Postup:

Karfiol si očistíme a rozoberieme na malé ružičky. Plech si vystelieme papierom na pečenie, na ktorý rozložíme ružičky karfiolu, ktoré si osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Premiešame rukami, aby sa karfiol rovnomerne obalil olejom a korením. Pečieme pri 200°C cca 25-30 minút a necháme ho vychladnúť. Vo väčšej miske si vymiešame horčicu, jogurt a med. Do takto pripraveného dresingu pridáme nakrájaný pór, kukuricu a nastrúhaný eidam. Nakoniec primiešame karfiol a môžeme podávať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára