nedeľa 14. augusta 2016

Domáci jogurtový bochníček

Tento chlebík už asi väčšina z vás pozná pod názvom Írsky chlieb. Keďže ho pečieme doma sami, pomenovala som ho "domáci jogurtový bochníček". Ja síce chlieb a pečivo nejem, ale pečiem ho v tejto "zmenšenej" verzii pre Romana. Tento bochníček mu vystačí na tri dni, pokiaľ ho neprepadne príliš veľký hlad :) Pôvodný recept je z dvojnásbnej dávky, ale ja radšej upečiem Romanovi stále čerstvý chlebík.

Suroviny:

225g špaldovej celozrnnej múky
250g bieleho gréckeho jogurtu
1ČL soli
1ČL cukru
1ČL prášku do pečiva



Postup:

Všetky suroviny spolu premiešame v mise a vymiesime cesto, z ktorého si urobíme bochniček. Ja ho pečiem v malej porcelánovej mise vyloženej papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 190°C cca 1 hodinu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára