Suroviny:
1/2 kg kuracích stehien bez kosti
2 červené cibule
1 kapia
1 hrnček kuskusu
3 dcl vývaru
strúhaný parmezán
olivový olej
soľ
korenie
čilli
Postup:
Cukety si rozrežeme pozdĺžne na polovicu, vydlabeme vnútro a jemne ju nasolíme. Kuracie mäso si pomelieme. Cibuľu nakrájame na drobno, orestujeme na olivovom oleji, pridáme mäso, soľ, korenie a dusíme cca 10 minút. Kapiu si nakrájame na malé kocky, pridáme k zmesi a varíme ďalších 10 minút. Medzitým si pripravíme kuskus: 1 hrnček kuskusu zalejeme 3 dcl vriaceho vývaru, prikryjeme a necháme postáť cca 5 minút. Použite väčšiu misku, pretože kuskus svoj objem zdvojnásobí. Keď máme kuskus hotový, zmiešame ho s pripravenou mäsovou zmesou a pridáme 50g strúhaného parmezánu. Zmes na plnenie cukety tak máme hotovú. Môžeme dochutiť čilli a plniť.
Cukety pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára