nedeľa 21. augusta 2016

Penne s paradajkovým pestom a čiernymi olivami

Aj v tomto prípade sme použili semolíniové penne. Veľmi sa mi totiž páči balenie týchto cestovín :) Sú zabalené v papierovom sáčku a mne to príde také in. A čo je hlavné, aj chuťovo sa mi vidia byť lepšie.

Suroviny:

250g semolíniových penne
1/2kg kuracích stehien bez kosti
čierne olivy podľa chuti
paradajkové pesto
2 červené cibule
strúhaný parmezán
olivový olej
maslo
soľ
korenie
čilli

3 porcie

Postup:

Kuracie mäso si nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu si nakrájame na drobno, orestujeme na olivovom oleji, pridáme mäso, soľ, korenie a dusíme cca 20 minút. Pridáme čierne olivy nakrájané na kolieska a 4 PL pesta. Varíme ďalších 10 minút. Pred koncom pridáme 50g masla a 30 g strúhaného parmezánu. Podľa potreby dochutíme čilli.
Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára