utorok 21. júna 2016

Rizoto na zeleno

Rizoto sme si v poslednej dobe veľmi obľúbili, pretože je raz dva hotové. Keďže v sobotu väčšinou grilujeme alebo kotlíkujeme, v nedeľu sa snažíme trochu odľahčiť od mäsa. A čo je lepšie ako dobré rizoto? Hm?

Suroviny:

1 hrnček ryže Arborio
2 ks červenej cibule
1 zväzok zelenej špargle
1 hrnček mrazeného hrášku
1,5 dl bieleho suchého vína
cca 0,75 l slepačieho vývaru
50g strúhaného parmezánu
olej
maslo
biele korenie

Postup:



Nadrobno nasekanú červenú cibuľu si orestujeme, pridáme ryžu, podlejeme vínom a necháme víno vyvariť. Následne za stáleho miešania na miernom ohni podlievame vývarom. Špargľu si uvaríme do mäkka - cca 10 minút a uvarenú ju nakrájame na cca 3 cm kúsky.  Keď je ryža polomäkká, pridáme špargľu. Pred koncom pridáme hrášok a maslo. Rizoto odstavíme, nasypeme syr, premiešame a dokoreníme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára