Suroviny:
2 hrnčeky ovsených vločiek
2 hrnčeky špaldovej múky
1 hrnček trstinového cukru
1/2 - 3/4 hrnčeka kokosového oleja
3-4 jablká
škoricový cukor
hrsť hrozienok
štipka soli
Postup:
Jablká si očistíme a nastrúhame nahrubo. Pridáme do nich hrozienka a škoricový cukor a necháme zatiaľ bokom. Pripravíme si dve väčšie misky. Do každej z nich si nasypeme 1 hrnček ovsených vločiek, 1 hrnček špaldovej múky, 1/2 hrnčeka trstinového cukru, štipku soli a všetko dobre premiešame vareškou. Menší plech si vystelieme papierom na pečenie a na spodok nasypeme obsah prvej misky. Na to dáme nastrúhané jablká a vrch posypeme zmesou z druhej misky. Celý povrch polejeme roztopeným kokosovým olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180°C 40 -50 minút, pokiaľ nebude povrch do zlatista. Po vychladnutí dáme koláč do chladničky minimálne na 1 hodinu, aby stuhol.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára