nedeľa 26. júna 2016

Tekvicový prívarok s opečeným kuracím mäskom

Dnes sme si povedali, že si urobíme na obed klasiku - tekvicový prívarok. Milujem tekvicový prívarok a keby sa dalo, tak by som v ňom aj spala :) Ale nedá sa, pretože ho stále celý zjeme, len sa tak zapráši.

Suroviny:

tekvica
1/2 litra smotany na varenie
šťava z 1 citróna
2 PL cukru
kôpor
50g masla
olej
soľ
korenie



Postup:

Tekvicu si očistíme a nastrúhame na jemno. Na pavnicu si dáme olivový olej, tekvicu prudko opražíme a zalejeme smotanou. Osolíme, okoreníme a varíme cca 30 minút na miernom ohni. Osladíme a okyslíme podľa chuti, pridáme kôpor a maslo. 
Môžeme podávať s volským okom alebo opraženým kuracím mäskom, tak ako sme to mali my :)

Použili sme kuracie stehná bez kosti, ktoré sme opiekli na olivovom oleji, osolili, okorenili a pridali sme 1PL sójovej omáčky. Následne sme mäsko podliali 1/2 hrnčekom vody a udusili do mäkka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára