Suroviny:
40dkg upečenej tekvice
25dkg pomletých špaldových vločiek
15dkg špaldovej múky
4PL medu
2 vajíčka
1ČL prášku do pečiva
1ČL sódy bikarbóny
hrsť nahrubo nasekaných mandlí
hrsť hrozienok
Postup:
Vyšľaháme si sneh z bielkov a všetky zvyšné suroviny si spolu zmiešame vo veľkej mise. Zľahka vmiešme tuhý sneh a vznikne nám cesto, ktoré má hutnejšiu konzistenciu. Menší plech alebo tortovú formu si vymastíme kokosovým olejom a vysypeme múkou alebo ovsenými vločkami ( ja som použila pohánkové vločky ). Cesto rozotrieme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 30 minút. Upečený koláč je lepšie držať v chladničke, aby si zachoval šťavnatosť.
Do koláča môžete dať čokoľvek, čo máte radi. Napr. vlašské orechy, kúsky horkej čokolády, kandizované ovocie. Ja uvažujem aj o slanej variante. Keď ju vyskúšam a bude sa dať jesť, určite sa s vami podelím o recept.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára