4 porcie
Šalát:
2 sladké zemiaky4 stredné cvikly
50 g tekvicových semiačok
200 g rukoly
Zálievka:
3 PL tekvicového oleja1 PL citrónovej šťavy
1 PL medu
soľ
čierne korenie
Mäso:
1 kg bravčovej panenkyolivový olej
soľ
čierne korenie
Postup prípravy:
Cviklu si napicháme vidličkou, osolíme a zabalíme do alobalu a pečieme hodinu pri 180°C. Po vychladnutí ju očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, varíme ich 10 minút a potom na sucho opečieme na panvici. Tekvicové semiačka taktiež opečieme na sucho na panvici. Po vychladnutí to zmiešame dokopy a zalejeme zálievkou. Dosolíme a okoreníme podľa chuti.Bravčovú panenku si nakrájame na 1,5 - 2 cm hrubé medailónky. Potrieme ich olivovým olejom z oboch strán. Panvicu si rozpálime na prudkom ohni a medailónky opečieme z jednej aj z druhej strany cca 3 minúty. Po upečení ich osolíme a okoreníme a necháme cca 5 min. postáť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára