sobota 5. marca 2016

Bravčové medailónky so šalátom z cvikle a sladkého zemiaku

Mňam, mňam, mňam...viac k tomu nemám čo dodať :)

4 porcie

Šalát:

2 sladké zemiaky
4 stredné cvikly
50 g tekvicových semiačok
200 g rukoly

Zálievka:

3 PL tekvicového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL medu
soľ
čierne korenie

Mäso:

1 kg bravčovej panenky
olivový olej
soľ
čierne korenie


Postup prípravy:

Cviklu si napicháme vidličkou, osolíme a zabalíme do alobalu a pečieme hodinu pri 180°C. Po vychladnutí ju očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, varíme ich 10 minút a potom na sucho opečieme na panvici. Tekvicové semiačka taktiež opečieme na sucho na panvici. Po vychladnutí to zmiešame dokopy a zalejeme zálievkou. Dosolíme a okoreníme podľa chuti.

Bravčovú panenku si nakrájame na 1,5 - 2 cm hrubé medailónky. Potrieme ich olivovým olejom z oboch strán. Panvicu si rozpálime na prudkom ohni a medailónky opečieme z jednej aj z druhej strany cca 3 minúty. Po upečení ich osolíme a okoreníme a necháme cca 5 min. postáť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára