nedeľa 6. marca 2016

Nepečený ovsený koláčik

Toto je podľa môjho skromného názoru jeden výborný koláčik. Robím ho veľmi často a vždy má veľký úspech. Nejedná sa samozrejme o typický koláč, ktorý by sa mal podávať k nedeľnej káve. Ide skôr o koláčik, ktorý je vhodný na raňajky alebo olovrant. Skúste a neoľutujete...:)
Ešte jedna vec je na ňom super, je hrnčekový :)

Suroviny:

2 hrnčeky ovsených vločiek
1 hrnček vlašských orechov
1 hrnček fíg
3 PL rozpusteného kokosového oleja
1 ČL mletej škorice
pikantný džem alebo mrazené ovocie (najlepšie lesná zmes)

Postup:

Menší plech si vyložíme papierom na pečenie. Figy si nakrájame na drobno a spolu s kokosovým olejom ich rozmixujeme na pastu. Orechy a vločky rozmixujeme na múku a preložíme do misky k figovej paste. Posypeme škoricou a rukami spracujeme lepivé cesto. 3/4 šálky si odložíme bokom. Zvyšné cesto vysypeme na plech a rukami poriadne pritláčame na spodok plechu. Výdatne potrieme lekvárom alebo rozmrazeným ovocím. Na vrchu si rozdrobíme zvyšné cesto a mierne pritlačíme.
Necháme chladiť minimálne 2 hodiny - ideálne cez noc.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára