pondelok 14. marca 2016

Pstruh s ľahkým zeleninovým šalátikom

.....ľahké, rýchle, zdravé a chutné....nemám viac čo povedať :) ...snáď len toľko, že šalát je sám o sebe úžasný a v rôznych menších obmenách ho zvyknem jesť minimálne 2-3x za týždeň, buď ako ľahkú večeru alebo aj na obed ;)



Suroviny:

filety zo pstruha
citrón
soľ
čierne korenie
olivový olej

šalát:
akýkoľvek šalát (ľadový, rímsky, čínska kapusta)
rukola
mrkva
čierne olivy
sušené paradajky v olivovom oleji
balzamikový vínny ocot krémový

Postup:

Filety zo pstruha si očistíme a zbavíme ich kostí. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý si potrieme olivovým olejom. Pstruha uložíme kožou na spodok, vrch potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a nastrúhame kôru z citróna. Pečieme pri 200°C cca 25 min.

Kým sa pstruh pečie, pripravíme si chutný a ľahký šalátik.

Šalát umyjeme a natrháme do väčšej misy. Pridáme rukolu, nastrúhanú mrkvu, nakrájané olivy a sušené paradajky. Dochutíme si balzamikovým vínnym octom podľa potreby a chuti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára