Suroviny:
citrón
soľ
čierne korenie
olivový olej
šalát:
akýkoľvek šalát (ľadový, rímsky, čínska kapusta)
rukola
mrkva
čierne olivy
sušené paradajky v olivovom oleji
balzamikový vínny ocot krémový
Postup:
Filety zo pstruha si očistíme a zbavíme ich kostí. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý si potrieme olivovým olejom. Pstruha uložíme kožou na spodok, vrch potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a nastrúhame kôru z citróna. Pečieme pri 200°C cca 25 min.
Kým sa pstruh pečie, pripravíme si chutný a ľahký šalátik.
Šalát umyjeme a natrháme do väčšej misy. Pridáme rukolu, nastrúhanú mrkvu, nakrájané olivy a sušené paradajky. Dochutíme si balzamikovým vínnym octom podľa potreby a chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára