sobota 5. marca 2016

Bravčové na hubách so zemiakmi do zelena

4 porcie

Mäso:

1 kg bravčového karé bez kostí
2 hrste sušených húb
olivový olej
soľ
čierne korenie
1 PL masla

Príloha:

1 kg zemiakov
250 g čerstvého špenátu
1 jablko
soľ
čierne korenie
maslo
4 vajcia

Postup:

Sušené huby si namočíme do horúcej vody. Mäso si nakrájame na 1,5 centimetra hrubé plátky ktoré prudko opečieme na olivovom oleji. Následne pridáme namočené huby spolu s vodou. Osolíme a okoreníme. Dusíme na miernom ohni cca 1 h. Vypneme oheň a pridáme maslo, ktoré necháme voľne rozpustiť. 
Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Čerstvý špenát zaparíme horúcou vodou a pokrájame na menšie kúsky. Jablko nastrúhame na hrubo. Všetko zmiešame dokopy, pridáme maslo a dochutíme korením a soľou. 
Pred podávaním si pripravíme vajíčka Benedikt. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára