Suroviny:
3 stredne veľké cvikly
4 väčšie mrkvy
4 petržleny
1/2 koreňového zeleru
4 cibule
1/2 kg ružičkového kelu
3 bobkové listy
5 guličiek nového korenia
1/2 ČL kurkumy
1/2 ČL mletej rasce
čilli podľa chuti (sušené alebo čerstvé)
štipka badiánu (môže / nemusí)
soľ
čierne korenie
olej
grécky biely jogurt alebo kyslá smotana
Postup:
Začneme tým, že si cviklu zabalenú v alobale dáme upiecť do rúry na 180°C cca 45 min. Po vychladnutí ju očistíme a nakrájame na kocky. Nakrájanú cibuľu si orestujeme na oleji vo väčšom hrnci, pridáme kurkumu, ml. rascu, soľ, čierne korenie a badián. Na miernom ohni pár krát premiešame, aby sa uvoľnila aróma z korenia a pridáme zeleninu (zatiaľ bez zemiakov a cvikly). Zalejeme horúcou vodou, pridáme nové korenie a necháme variť asi 1/2 hodiny. Potom pridáme zemiak nakrájaný na kocky a cviklu. Pridáme bobkový list. Dochutíme s čilli podľa chuti. Necháme variť 1/2 hodiny na miernom ohni. Pri servírovaní ozdobíme polievku jogurtom alebo kyslou smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára