Suroviny:
4 menšie cvikly
3 mrkvy
3 petržleny
1 tekvica
2-3 cibule
1-2 bataty zemiaky
olivový olej
soľ
korenie
červená paprika
3 PL gréckeho jogurtu
1 PL kečupu
Postup:
Cviklu varíme cca 40 minút vo vode. Po uvarení necháme vychladnúť, potom si ju očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Mrkvu a petržlen si očistíme, rozrežeme pozdĺžne na polovicu a varíme vo vode cca 10 minút. Tekvicu a bataty očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Rovnako nakrájame aj kuracie mäso. Cibuľu očistíme.
Na veľký plech nalejeme cca 3 dcl olivového oleja, pridáme soľ, korenie a červenú papriku a premiešame. Pridáme mäso a všetku zeleninu, poriadne premiešame, aby sa všetko obalilo olejom a rovnomerne rozložíme na plech. Pečieme pri 180°C cca 1 hodinu.
Z jogurtu a kečupu si vymiešame dressing.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára