nedeľa 17. júla 2016

Pečená zelenina s kuracím mäsom

Je to recept na jednoduchý a rýchly obed, pri ktorom netreba príliš postávať. Všetko nahádžete na jeden plech a dáte piecť. Vy si zatiaľ môžete vyložiť nohy a popíjať kávičku :)

Suroviny:

cca 1kg kuracích stehien bez kosti a kože
4 menšie cvikly
3 mrkvy
3 petržleny
1 tekvica
2-3 cibule
1-2 bataty zemiaky
olivový olej
soľ
korenie
červená paprika
3 PL gréckeho jogurtu
1 PL kečupu


Postup:

Cviklu varíme cca 40 minút vo vode. Po uvarení necháme vychladnúť, potom si ju očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Mrkvu a petržlen si očistíme, rozrežeme pozdĺžne na polovicu a varíme vo vode cca 10 minút. Tekvicu a bataty očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Rovnako nakrájame aj kuracie mäso. Cibuľu očistíme. 
Na veľký plech nalejeme cca 3 dcl olivového oleja, pridáme soľ, korenie a červenú papriku a premiešame. Pridáme mäso a všetku zeleninu, poriadne premiešame, aby sa všetko obalilo olejom a rovnomerne rozložíme na plech. Pečieme pri 180°C cca 1 hodinu.
Z jogurtu a kečupu si vymiešame dressing.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára