streda 20. júla 2016

Teplý kapustový šalát

Mali sme chuť na niečo z hlávkovej kapusty a vymysleli sme tento teplý šalát. Ja som ho mala ako ľahkú večeru, ale bude určite super aj k rybe, mäsu, grilovaným klobásam a iným dobrotám pre mäsožravcov :)

Suroviny:

1/3 hlávkovej kapusty
2 červené cibule
4 väčšie paradajky
olivový olej
soľ
korenie
1PL trstinového cukru




Postup:

Kapustu si nasekáme na jemné pásiky, poriadne nasolíme a necháme odstáť cca 20 minút. Paradajky si zaparíme, zbavíme šupky a nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu narežeme na mesiačiky.
Na olivovom oleji si cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme kapustu a dusíme cca 10 minút. Potom pridáme paradajky a dusíme na miernom ohni ďalších 20 minút. Na konci pridáme cukor, dochutíme soľou a korením.

Dobrú chuť!  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára