nedeľa 15. mája 2016

Halibut na rande s platesou

Viete čo je halibut? Ani ja som nevedela, ale teraz už viem. Je to ryba. Teda pardón, je to super ryba. Je vy-ni-ka-jú-ca. A keďže sme chceli ochutnať aj platesu, kúpili sme aj tú.

Suroviny:

údený halibut
platesa
soľ
maslo


šalátový mix v sáčku
1 mrkva
sušené paradajky
čierne olivy bez kôstky





Postup:
Halibuta dáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 15 minút. Keďže je údený, nijako ho nedochucujeme.
Platesu vyfiletujeme, osolíme a opečieme na panvici na masle cca 2 minúty z kažej strany.

Šalátový mix vysypeme do misky. Mrkvu nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenké pásiky, olivy prekrojíme na polovicu a paradajky si nakrájame na menšie kúsky. Všetko spolu premiešame v miske. Šalát môžete poliať trochou oleja z paradajok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára