Suroviny:
zajac
6 cibulí
2dcl bieleho vína
3PL dijónskej horčice
100g slaniny nakrájanej na plátky
olivový olej
soľ
korenie
tymián
rozmarín
tymián
rozmarín
zeleninové pyré:
zeler
mrkva
petržlen
maslo
soľ
korenie
Postup:
Zajaca si naporcujeme. Na panvici si orestujeme cibuľu nakrájanú na hrubšie mesiačiky. Podlejeme vínom, necháme trochu vyvariť a pridáme dijónsku horčicu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Ak chcete trochu pikantnejšiu omáčku, pridajte aj štipku čilli. Celú zmes vylejeme do vyššieho pekáča. Na vrch uložíme zajaca, ktorého si osolíme a okoreníme. Mäso obložíme plátkami slaniny. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu na 200°C. Po hodine alobal zložíme a pečieme ďalšiu 1/2 hodinu.
Zeleninové pyré si pripravíme tak, že všetku zeleninu si očistíme a nakrájame na kocky. Dáme variť do mäkka. Uvarenú zeleninu popučíme, pridáme maslo, soľ a korenie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára