nedeľa 1. mája 2016

Zajac po našom

Priatelia, vyšlo to! Dobre ste držali palce a nám sa podarilo kúpiť zajaca. A aby nám málo nebolo, kúpili sme hneď dvoch! Teraz sa teda s vami podelíme o náš recept na naozaj skvelého zajaca. Tak nech sa páči a dobrú chuť :)

Suroviny:

zajac
6 cibulí
2dcl bieleho vína
3PL dijónskej horčice
100g slaniny nakrájanej na plátky
olivový olej
soľ
korenie
tymián
rozmarín

zeleninové pyré:
zeler
mrkva
petržlen
maslo
soľ
korenie

Postup:

Zajaca si naporcujeme. Na panvici si orestujeme cibuľu nakrájanú na hrubšie mesiačiky. Podlejeme vínom, necháme trochu vyvariť a pridáme dijónsku horčicu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Ak chcete trochu pikantnejšiu omáčku, pridajte aj štipku čilli. Celú zmes vylejeme do vyššieho pekáča. Na vrch uložíme zajaca, ktorého si osolíme a okoreníme. Mäso obložíme plátkami slaniny. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu na 200°C. Po hodine alobal zložíme a pečieme ďalšiu 1/2 hodinu. 

Zeleninové pyré si pripravíme tak, že všetku zeleninu si očistíme a nakrájame na kocky. Dáme variť do mäkka. Uvarenú zeleninu popučíme, pridáme maslo, soľ a korenie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára