Suroviny:
3 konzervy tuniaka v celku
1 bataty zemiak alebo 3 obyčajné zemiaky
3 mrkvy
2 cibule
10 dkg strúhaný syr
2 vajíčka
strúhanka
soľ
korenie
olivový olej
1kg mrazeného hrášku
maslo
cca 20ks fašíriek
Postup:
Zemiaky a mrkvu očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Cibuľu si nakrájame na drobno, podusíme na oleji do mäkka a pridáme tuniaka bez šťavy. Osolíme a okoreníme. Restujeme cca 10 minút. Z uvarenej zeleniny si urobíme kašu, ktorú zmiešame s tuniakovou zmesou. Pridáme strúhaný syr a poriadne rukami premiešame. Z hotovej zmesy tvarujeme fašírky, ktoré obalíme vo vajíčku a strúhanke. Obalené fašírky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olivovým olejom. Pečieme pri 200°C 20 minút z každej strany.
Hrášok si uvaríme v osolenej vode. Scedíme vodu, ktorú si necháme bokom. Do hrášku pridáme maslo a ručným mixérom začneme mixovať kašu a prilievame scedenú vodu podľa potreby, aby nám vznikla jemná kaša. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára