A prečo to sem vlastne dávam, keď sa jedná o nepodarok? Budem teraz parafrázovať moju kámošku Marcelku: "Vám aj keď sa niečo nepodarí, tak sa vlastne podarí." Hm.
Suroviny:
2 hrnčeky špaldovej múky3/4 hrnčeka trstinového cukru
1/2 hrnčeka kokosového oleja
1 hrnček mlieka ( ja som nemala mlieko, tak som dala kokosové )
2 vajíčka
1 prášok do pečiva
štipka soli
ríbezle alebo iné drobné ovocie
Postup:
A teraz to príde. Na tejto bublanine je skvelé to, že všetko zmiešate v jednej mise a je to. Ale môžete si vymiešať samostatne sneh z bielok a potom ho tam jemne vmiešať.
Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech, na vrch nasypeme ríbezle a pečieme na 180°C cca 30-40 minút.
Keďže ja som do cesta namiesto klasického mlieka dala kokosové, ktoré je husté, musela som to niečim zriediť. Priliala som teda do cesta minerálku. Koláč mi ale aj tak nevyrástol a upiekla som niečo, čo sme doma pracovne nazvali že "ríbezľová pizza" :) Ale chutila výborne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára