Suroviny:
1kg kyslej kapusty
2 cvikly
3 mrkvy
3 petržleny
petržlenová vňať
4 cibule
6 guliček nového korenia
4 bobkové listy
soľ
korenie
čilli
olivový olej
rozmarín
tymián
Postup:
Do studenej vody dáme variť mäso v celku, 1 cibuľu, mrkvu a petržlen. Osolíme a okoreníme. Po hodine varenia vyberieme mäso. Vývar a zeleninu si dáme bokom. Nakrájame zvyšnú cibuľu a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme kyslú kapustu a cviklu nakrájanú na tenké plátky. Zalejeme vývarom, ktorý sme si dali bokom. Mäso nakrájame na kocky a pridáme do polievky. Odloženú zeleninu nakrájame na drobno a tiež ju pridáme do polievky. Dochutíme bobkovým listom, novým korením a čilli. Pridáme rozmarín a tymián. Varíme pokiaľ nebude všetka zelenina mäkká. Pred koncom pridáme petržlenovú vňať nakrájanú na drobno, Pri servírovaní môžete pridať lyžicu kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára