streda 20. apríla 2016

Cvikla s kozím syrom

Máte radi kozí syr? Ja áno. A hlavne ten s medom. Predávajú ho v Kauflande pri syrovom pulte. Má jemne krémovú konzistenciu, takže ho viete natrieť aj na chlieb. Ale keďže ja chlieb nejem, pridávam ho do cviklového šalátu. Je to mňamka.

Suroviny:

2 malé cvikly
kozí syr s medom
balzamikový ocot
trochu olivového oleja
soľ





Postup:

Cviklu si zabalíme do alobalu a vopred upečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 45-50 minút. Po vychladnutí si ju očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme 1 malú lyžičku olivového oleja a rovnaké množstvo balzamikového octu. Osolíme a premiešame. Na vrch si rozdrobíme kozí syr s medom a ešte raz to premiešame. 


Tento cviklový šalát zvyknem jesť na večeru, ale dá sa použiť aj ako predjedlo alebo príloha.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára