Suroviny:
1 cuketa
1 červená cibuľa
1 hrnček ryže Arborio
1PL bazalkového pesta
1,5dcl biele víno
vývar
olivový olej
maslo
soľ
korenie
strúhaný parmezán
2 porcie
Postup:
Nadrobno nasekanú červenú cibuľu si orestujeme, pridáme ryžu, podlejeme vínom a necháme víno vyvariť. Následne za stáleho miešania na miernom ohni podlievame vývarom. Keď je ryža polomäkká, pridáme cuketu nakrájanú na kocky. Varíme ešte cca 10-15 minút a stále podlievame podľa potreby vývarom. Pred koncom pridáme pesto, maslo a nastrúhaný parmezán. Lososa si obvaríme vo vode cca 15 minút. Po obvarení si ho vyberieme a rozdelíme na menšie kúsky. Na panvicu si dáme olivový olej, maslo a kúsky lososa prudko opečieme. Pred podávaním nasypeme lososa na rizoto.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára