Suroviny:
1 kg bravčového orecha
2 ks maslové tekvice
1 zväzok čerstvého kôpru
0,5 l smotany na varenie
1 PL hladkej múky
čerstvé maslo
olej
soľ
korenie
Postup:
Bravčové mäso si dáme do pacu: olej, soľ, korenie, tymián, rozmarín a necháme ho cez noc postáť v chladničke. Na rozpálenej panvici si opečieme mäso z každej strany. Následne ho preložíme na pekáč a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200°C na cca hodinu a pol. Maslové tekvice rozpolíme, vydlabeme semiačka a potreme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre pri teplote 180°C cca 45 min.
Medzitým si pripravíme kôprovú omáčku. Do hrnca si dáme olivový olej a maslo, pridáme 1 PL hladkej múky, zapražíme, zalejeme smotanou na varenie, osolíme a okoreníme. Varíme cca 20 minút, pridáme nasekaný kôpor, dochutíme cukrom a citrónovou štavou.
My sme si k jedlu dali zelerový šalát, ktorý nájdete v sekcii šaláty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára