Suroviny:
1 hrnček ryže Arborio
2 ks červenej cibule
1 zväzok špargle
10 ks sušených paradajok
1 hrnček mrazeného hrášku
1,5 dl bieleho suchého vína
cca 0,75 l slepačieho vývaru
50g strúhaného parmezánu
olej
maslo
biele korenie
Postup:
Nadrobno nasekanú červenú cibuľu si orestujeme, pridáme ryžu, podlejeme vínom a necháme víno vyvariť. Následne za stáleho miešania na miernom ohni podlievame vývarom. Špargľu si očistíme škrabkou na zeleninu, nakrájame na cca 3 cm kúsky a pripravíme ju na pare. Keď je ryža polomäkká, pridáme špargľu a nakrájané sušené paradajky. Pred koncom pridáme hrášok a maslo. Rizoto odstavíme, nasypeme syr, premiešame a dokoreníme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára