nedeľa 3. apríla 2016

Úžasné špargľové rizoto

Tak vážení a milí, toto rizoto musíte určite vyskúšať. Ak nemáte príliš v láske špargľu, v tomto rizote si ju určite obľúbite :) Sľubujem....tak choďte do toho a dajte vedieť, či som mala pravdu :)


Suroviny:

1 hrnček ryže Arborio
2 ks červenej cibule
1 zväzok špargle
10 ks sušených paradajok
1 hrnček mrazeného hrášku
1,5 dl bieleho suchého vína
cca 0,75 l slepačieho vývaru
50g strúhaného parmezánu
olej
maslo
biele korenie

Postup:

Nadrobno nasekanú červenú cibuľu si orestujeme, pridáme ryžu, podlejeme vínom a necháme víno vyvariť. Následne za stáleho miešania na miernom ohni podlievame vývarom. Špargľu si očistíme škrabkou na zeleninu, nakrájame na cca 3 cm kúsky a pripravíme ju na pare. Keď je ryža polomäkká, pridáme špargľu a nakrájané sušené paradajky. Pred koncom pridáme hrášok a maslo. Rizoto odstavíme, nasypeme syr, premiešame a dokoreníme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára