nedeľa 17. apríla 2016

Tatarák z lososa

V sobotu sme mali rodinnú oslavu a my sme sa rozhodli prispieť našou troškou k obohateniu pohostenia. Pripravili sme teda tatarák z lososa. Poviem vám, že zase mal úspech :)


Suroviny:

400g lososa 
1 väčšia šalotka
dijónska horčica
biele korenie
šťava z citróna
soľ
1PL olivového oleja
kôpor


Postup:

Lososa si očistíme, zbavíme ho kože, tmavého mäsa a mastných častí. Nakrájame na tenké plátky, ktoré potom krájame až úplne na jemno. Preložíme ho do misky, kde pridáme na jemno nakrájanú šalotku, nakrájaný kôpor, 1 PL dijónskej horčice, olivový olej a podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme šťavou z citróna. Necháme odležať v chladničke. Ideálne je urobiť tatarák deň vopred.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára