pondelok 18. apríla 2016

Hubové rizoto

Okrem zeleniny mám ešte veľmi rada aj huby. Radi huby zberáme (aj keď minulý rok bol na huby mizerný, nenašli sme nič) a rovnako radi ich zaraďujeme do nášho jedálnička. Takže nech sa páči, prvý recept s hubami :)


Suroviny:

1/2 hrnčeka ryže Arborio
1 červená cibuľa
hrsť sušených húb
1/2 litra vývaru
1 a 1/2 dcl bieleho vína
strúhaný parmezán
maslo
olivový olej
soľ
korenie


2 porcie


Postup:

Nadrobno nasekanú červenú cibuľu si orestujeme, pridáme ryžu, podlejeme vínom a necháme víno vyvariť. Následne za stáleho miešania na miernom ohni podlievame vývarom. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme cca 5 minút namočené, aby zmäkli. Následne huby scedíme,  pridáme k ryži a varíme, pokiaľ ryža nebude mäkká. Pred koncom pridáme maslo, nastrúhaný parmezán a dochutíme soľou a korením podľa potreby.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára