Suroviny:
menšia maslová tekvica
1 väčšia cibuľa
3 zemiaky
2 plátky citróna
olivový olej
2 bobkové listy
3 guličky nového korenia
soľ
korenie
kôpor
čili
maslo
tekvicové semiačka
Postup:
Tekvicu si očistíme, vydlabeme vnútro a nastrúhame na jemno. Cibuľu si nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme tekvicu, zemiaky nakrájané na malé kocky a zalejeme vriacou vodou. Ďalej pridáme citrón, nové korenie, bobkový list, soľ, korenie a nakrájaný kôpor. Varíme pokiaľ zemiaky nezmäknú, pred koncom varenia vyberieme bobkový list, nové korenie a citrón. Rozpustíme si 10dkg masla, speníme ho a pridáme štipku čili. Vlejeme do polievky a zamiešame. Na panvici si na sucho opečieme tekvicové semiačka, ktoré pridávame do polievky pri servírovaní.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára